Waar kan ik vloeipapier voor gebruiken?

Wat is vloeipapier?

Om te beginnen; wat is het eigenlijk? Vloeipapier is bekend onder verschillende namen zoals zijdepapier, tissuepapier en zijdevloeipapier. Vloeipapier is een glad papier wat zó dun is dat het zelfs doorschijnend is. Vaak wordt dit papier gemaakt uit zijdevezels waardoor het dus ook zijdezacht en lekker luxe aanvoelt.

 

Welke functie heeft vloeipapier?

Vloeipapier heeft verschillende functies. Het is dan ook een veelgebruikt verpakkingsmateriaal wat je in uiteenlopende branches tegenkomt. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe bh shopt bij je favoriete lingeriezaak, wordt deze in de meeste gevallen eerst in vloeipapier gewikkeld voordat deze in een papieren tas gaat. Zo wordt jouw mooie bh niet alleen goed beschermd, maar voelt het ook meteen een stukje luxer als jij thuiskomt en je nieuwe aanwinst uitpakt. Daarnaast wordt het ook gebruikt als opvulling en ter decoratie.

 

Hoe kan ik vloeipapier gebruiken?

Vloeipapier is hartstikke veelzijdig; in de eerste plaats is het een mooi middel om breekbare en/of kostbare producten te beschermen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kwetsbare, handgemaakte sieraden. Wanneer jij hard gewerkt hebt aan een prachtige ketting, wil jij er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze veilig aankomt bij degene die hem van jou gekocht heeft. Door hem in vloeipapier te wikkelen geef je een extra beschermlaag waardoor de kans op een beschadiging tijdens het transport veel kleiner wordt. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor handgemaakte sieraden, maar bijvoorbeeld ook voor handgemaakte zeep, glaswerk en ga zo maar door.

 

Daarnaast kun je niet altijd een verpakking vinden die helemaal perfect op maat is voor hetgeen wat jij wilt verzenden. Ook dan biedt zijdepapier de perfecte uitkomst. Je kunt het namelijk ook supergoed gebruiken als opvulling van jouw pakketje.

 

Buiten dat het heel functioneel is ziet het er ook nog eens heel erg mooi uit! Iets wat ingepakt is in vloeipapier, ziet er meteen professioneel en luxer uit. Doordat het verkrijgbaar is in veel verschillende soorten, maten en kleuren is er altijd wel een papier te vinden wat goed past bij jouw stijl en jouw producten. Wanneer je vaak iets in een brievenbusdoosje verzend kies je misschien liever voor een vloeipapiervel. Verzend je kleine items zoals sieraden of bijvoorbeeld speenkoorden in een envelop? Dan kies je misschien liever voor vloeipapier op rol. Dit is bij ons verkrijgbaar per rol van 5 meter in verschillende breedtes zoals 20 cm en 30 cm. Bekijk onze rollen hier

 

 

En, pak jij je volgende pakketje in met vloeipapier?